Skatebaord ny idrott i Riksidrottsförbundet

Tredje gången gillt för Svenska Skateboardförbundet. RF-stämman i Luleå röstade under söndagen ja till riksidrottsstyrelsens förslag att välja in förbundet, som blir RF:s 70:e. De sju övriga förbund som ansökt om inträde fick nej av stämman.

Skateboardförbundet hade sökt medlemskap två gånger tidigare, 2005 och 2007, men fick båda gångerna avslag eftersom stämman inte tyckte att förbundet var tillräckligt stabilt som organisation. Men nu menade riksidrottsstyrelsen att förbundet fått tillräckligt fasta former och har en sådan bred omfattning att det borde väljas in, viket stämman sade ja till.

– Det här känns fantastiskt. Vi har många unga utövare som ibland haft problem att bli tagna på allvar. Medlemskapet i Riksidrottsförbundet är ett viktigt kvitto för dem. Nu kan vi på sikt ge våra skateboardföreningar i landet mer stöd och bättre förutsättningar. Nu finns en part dit de kan vända sig till och vi kan ta vara på den föreningslustan som finns, säger Magnus Gyllenberg, ordförande i Skateboardförbundet.

Svenska Skateboardförbundet har idag cirka 12 000 medlemar utspridda över hela landet, och uppskattar att det finns runt 100 000 skateboardåkare i Sverige. Förbundet vill vara föregångare internationellt genom att utveckla idrotten och etablera den i såväl Sverige som Europa.

– Idrottsrörelsen får inte stelna i gamla former – vi måste vara öppna för nya idrotter och jag är övertygad om att Skateboardförbundet dels kan få stöd av att vara medlem i RF och dels berika oss. Det är en stor och växande idrott som alltmer börjar hitta sin organisatoriska form, säger RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber.

De övriga förbund som sökte medlemskap i RF var Svensk Armsportförbundet, Förbundet för Svensk Bridge, Svenska Cricketförbundet, Svenska Frisksportförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Kroppskulturförbundet och Svenska Paintballförbundet.

 

saxat från rf.se

Categories: Information

Kommentera